AccreDidact CVRM en lipiden/huisarts

CirculatoriusBloed/Organen

In deze nascholing komt de richtlijn Cardiovasculair Risicomanagement van het NHG, hierna te noemen CVRM-Standaard, aan bod. Te beginnen met de pathogenese van atherosclerose. Hierna ligt de focus op de achtergronden van het risicoprofiel, de berekening van het risicopercentage, risicocommunicatie en rationale van leefstijlinterventie. Leefstijladvisering en samenwerking worden aangestipt, maar verder niet uitgebreid behandeld. Een aantal...

53.45
2 Punten
E-learning
E-learning

Prijzen

Regulier € 53.45
Opmerking :Los verkrijgbaar €53,45

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
2 Punten
ABC1
Huisarts
2 Punten
ABC1
Physician Assistant
2 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
2 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 60 %
Kennis en wetenschap 20 %
Communicatie 20 %
Omschrijving

Omschrijving

In deze nascholing komt de richtlijn Cardiovasculair Risicomanagement van het NHG, hierna te noemen CVRM-Standaard, aan bod. Te beginnen met de pathogenese van atherosclerose. Hierna ligt de focus op de achtergronden van het risicoprofiel, de berekening van het risicopercentage, risicocommunicatie en rationale van leefstijlinterventie. Leefstijladvisering en samenwerking worden aangestipt, maar verder niet uitgebreid behandeld. Een aantal aspecten, zoals bijvoorbeeld etniciteit, wordt uitgediept middels de recent verschenen Europese richtlijn voor de preventie van cardiovasculaire ziekten.

In het tweede deel van de nascholing wordt de focus gelegd op lipidenstofwisseling, de rol van lipiden in atherogenese, dyslipidemieën en medicamenteuze behandeling van dyslipidemieën. Aan de hand van de CVRM-Standaard en de Europese richtlijn dyslipidemie worden streefwaarden van de behandeling besproken.


Inhoud

Blok A  Cardiovasculair risicomanagement

A1  Pathogenese van atherosclerose

A2  Cardiovasculaire risicobepaling


Blok B  Lipiden

B1  De rol van lipiden in atherogenese

B2  Medicamenteuze behandeling van dyslipidemie


Accreditatiepunten te behalen tot: 15 mei 2019

Leerdoelen

Na afloop van deze nascholing:

  • heeft u kennis over het proces van atherosclerotische plaquevorming en de lipidenstofwisseling;
  • kent u de oorzaken van dyslipidemieën;
  • heeft u meer kennis van de achtergronden van de CVRM-Standaard;
  • weet u hoe een risicoprofiel op te stellen, een risicopercentage te bepalen, risico’s te communiceren en leefstijlinterventie bespreekbaar te maken;
  • kent u medicamenten om dyslipidemie te behandelen, zowel de werking, bijwerkingen als ook de interacties;
  • kent u de achtergrond van de aangehouden streefwaarden van LDL bij behandeling;
  • heeft u kennis over de recent verschenen Europese richtlijn ter preventie van cardiovasculaire ziekten en over de Europese richtlijn dyslipidemie.


AccreDidact BV

AccreDidact biedt nascholing in de vorm van eLearning met online toets en een papieren naslagwerk. In een online persoonlijk nascholingsdossier houdt u uw vorderingen bij en vindt u een actueel overzicht van behaalde punten. Binnen het voordelige abonnement ontvangt u verspreid over het jaar de boekjes en kunt u online via de besloten website nascholen. Heeft u de toets behaald? Dan worden uw nascholingspunten direct bijgeschreven.
info@accredidact.nl
0306355054
37, De Molen, Houten, 3994DA