Deze cursus is verlopen

Het vrouwenhart, begeerd maar miskend

CirculatoriusBloed/Organen

Hart- en vaatziekten zijn de belangrijkste doodsoorzaak bij vrouwen in de Westerse wereld. Hoewel er sinds 1972 een gestage daling van dit sterftecijfer waarneembaar is bij zowel mannen als vrouwen, lijkt deze daling bij vrouwen momenteel te stagneren. Ondanks het feit dat er een aanmerkelijke winst is geboekt, mede ten gevolge van de medisch-wetenschappelijke ontwikkelingen in de behandeling van hart- en vaatziekten, is dit dus nog lang...

Gratis
1 Punten
E-learning
E-learning

Prijzen

Gratis
Opmerking :gebruikersnaam: guestABFE<br />wachtwoord: ABFEaccreditatie

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
01 Sep 2016
31 Aug 2018
1 Punten
ABC1
Huisarts
01 Sep 2016
31 Aug 2018
1 Punten
ABC1
Physician Assistant
01 Sep 2016
31 Aug 2018
1 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
01 Sep 2016
31 Aug 2018
1 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 100 %
Omschrijving

Omschrijving

Hart- en vaatziekten zijn de belangrijkste doodsoorzaak bij vrouwen in de Westerse wereld. Hoewel er sinds 1972 een gestage daling van dit sterftecijfer waarneembaar is bij zowel mannen als vrouwen, lijkt deze daling bij vrouwen momenteel te stagneren. Ondanks het feit dat er een aanmerkelijke winst is geboekt, mede ten gevolge van de medisch-wetenschappelijke ontwikkelingen in de behandeling van hart- en vaatziekten, is dit dus nog lang niet voldoende daar waar het vrouwen betreft. Door een vroegtijdige herkenning en erkenning van risicofactoren bij vrouwen tijdens de peri- en postmenopauzale levensfase kan er een daling worden bewerkstelligd van zowel het sterftecijfer alsmede van de enorme financiële lasten in de gezondheidszorg, zoals bijvoorbeeld ziekenhuisopnames ten gevolge van cardiovasculaire events.
Deze e-learning heeft tot doel om zo vroeg mogelijk risicofactoren te herkennen en te behandelen én om een gezondere lifestyle aan te moedigen waarbij meer lichaamsbeweging te samen met een gezond voedingspatroon bij alle vrouwen in Nederland een belangrijk onderdeel vormen. Dit kan worden toegepast op individueel niveau afhankelijk van de medische, sociale, persoonlijke en economische omstandigheden van de vrouw.

Leerdoelen:
Na het volgen van deze e-learning:
    1.    Heeft u meer inzicht gekregen in de genderspecifieke verschillen in de pathofysiologie van atherosclerose.
    2.    Kunt u thoracale pijnklachten bij vrouwen beter begrijpen.
    3.    Kunt u nauwkeuriger het cardiovasculair risicoprofiel bij vrouwen inschatten.
    4.    Heeft u inzicht in de behandeldoelen van risicofactoren voor hart en vaatziekten bij vrouwen.
    5.    Ziet u nog meer het belang van leefstijlaanpassingen en het optimaliseren risicofactoren van het cardiale risicoprofiel bij vrouwen met klachten.
    6.    Weet u wat er bedoeld wordt met de “genderparadox”in de cardiologie.
    7.    Heeft u kennis van de verschillen tussen mannen en vrouwen bij reintegratie en werkhervatting na een cardiaal event.
    8.    Heeft u een overzicht van direct toepasbare praktische adviezen t.a.v. leefstijl bij vrouwen.

MEDonline International b.v.

accreditatie@medonline.nl
200013
14, De corridor, l, Breukelen, 3621ZB