Deze cursus is verlopen

Strategisch Management

Cursus voor geïnteresseerde huisartsen die minimaal 1 jaar praktijkhoudend zijn. U heeft vast gemerkt hoeveel er bij komt kijken bij het runnen van een huisartsenpraktijk. Zowel interne als externe factoren hebben invloed op het functioneren van uw praktijk: de toename van de zorgvraag, een nieuw bekostigingsmodel, substitutie van activiteiten naar de eerste lijn, etc. Het is voor u, uw medewerkers en de patiënten belangrijk dat de...

1050
20 Punten
(Meerdaagse) Nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 1050
Opmerking :LHV-leden 1050 euro Aios 800 euro Niet-lid 2100

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
20 Punten
ABC1
Huisarts
20 Punten
ABC1
Physician Assistant
20 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
20 Punten
ABC1

Competenties

Organisatie en financiering 100 %
Omschrijving

Omschrijving

Om u te ondersteunen bij het opdoen van de nodige kennis en het ontwikkelen van de daarbij horende vaardigheden heeft Feducon, in samenspraak met drs. Yuri Fisscher, huisarts (LHV Academie), de tweedaagse cursus 'Strategisch management: de praktijk voor de toekomst' opgezet. Deze cursus geeft u inzicht in het ontwikkelen van een strategisch beleid voor de praktijk en reikt de vaardigheden aan, die nodig zijn om het strategische beleid te implementeren.

 

Inleiding

Cursus voor geïnteresseerde huisartsen die minimaal 1 jaar praktijkhoudend zijn.


U heeft vast gemerkt hoeveel er bij komt kijken bij het runnen van een huisartsenpraktijk. Zowel interne als externe factoren hebben invloed op het functioneren van uw praktijk: de toename van de zorgvraag, een nieuw bekostigingsmodel, substitutie van activiteiten naar de eerste lijn, etc. Het is voor u, uw medewerkers en de patiënten belangrijk dat de praktijk effectief en efficiënt is georganiseerd. Daarmee helpen we u graag.

Programma

Dag 1: Stevige analyse van de huisartsenpraktijk

De eerste dag staat in het teken van verschillende bedrijfskundige analyses. U leert op een gestructureerde manier verandering in de omgeving van de huisartsenpraktijk in kaart te brengen. Wat zijn voor u bijvoorbeeld de gevolgen van de veranderingen rondom de financiering van de huiartsenzorg? Hoe sluit uw praktijk aan op de steeds complexere zorgvraag? Welke ontwikkelingen zijn voor u relevant en welke kunt u laten lopen? Aan de hand van andere analyses brengen we de p[raktijk zelf in kaart.


Dag 2: De juiste keuze

De tweede dag staat in het teken van het maken van strategische keuzen, om deze vervolgens te vertalen in doelstellingen contrete acties. Aan de hand van een nieuwe of een aangepaste missie en visie maken we de strategische keuze die past bij uw praktijk en uw pe3rsoonlijke opvatting over het werken als zorgprofessional reflecteert.

De huiswerkopdrachten van deze cursus zijn zo opgesteld dat de uitkomsten direct in het beleidsplan opgenomen kunnen worden.

Leerdoelen

  • U leert de factoren herkennen die meegewogen dienen te worden in de strategische besluitvorming binnen een huisartsenpraktijk
  • U leert hoe u het strategische beleid te implementeren in uw praktijk
  • U leert bepalen hoe u uw praktijk vorm wilt geven
  • U leert hoe u uw visie kan realiseren
  • U leert hoe in te spelen op verschillende relevante ontwikkelingen

Landelijke Huisartsen Vereniging

academie@lhv.nl
1200, Mercatorlaan, Utrecht, 3528BL