Deze cursus is verlopen

Warffum Mooi-Twente

CirculatoriusBewegingsapparaatSociale problemenBloed/Organen

Cardiologie: kennisvergroting over dotterbehandelingen, behandeling van hartritmestoornissen, oa. Atriumfibrilleren, indicaties voor ICD’s en TAVI-procedure. Laaggeletterdheid: incidentie/prevalentie van laaggeletterdheid, inzicht in onder- of overschatten van patienten en bekwaamheid/bekendheid met verschillende testen en tools (oa. Regionale sociale kaart). Sportgeneeskunde: inzicht in indicaties voor verwijzen naar een sportarts,...

850
18 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 850
Opmerking :€850,- voor leden van de LHV Huisartsenkring Twente en €1275,- voor niet-leden

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
05 Oct 2016
04 Oct 2017
18 Punten
ABC1
Huisarts
05 Oct 2016
04 Oct 2017
18 Punten
ABC1
Physician Assistant
05 Oct 2016
04 Oct 2017
18 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
05 Oct 2016
04 Oct 2017
18 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 60 %
Communicatie 20 %
Maatschappelijk handelen en preventie 20 %
Omschrijving

Omschrijving

Cardiologie: kennisvergroting over dotterbehandelingen, behandeling van hartritmestoornissen, oa. Atriumfibrilleren, indicaties voor ICD’s en TAVI-procedure.

Laaggeletterdheid: incidentie/prevalentie van laaggeletterdheid, inzicht in onder- of overschatten van patienten en bekwaamheid/bekendheid met verschillende testen en tools (oa. Regionale sociale kaart).

Sportgeneeskunde: inzicht in indicaties voor verwijzen naar een sportarts, kennis over het ontstaan en pathofysiologische oorzaak  van sportblessures aan de onderste extremiteit, kennis over voorlichting naar patiënten ter preventie van blessures en bevordering van herstel, oa. mbv blessurewinkel, websites en apps.

Oncologie: kennis over late gevolgen van kanker en ondersteuningsmogelijkheden tijdens dit traject.

Seksuologie: kennis over de overeenkomsten en verschillen in beleving van seks en intimiteit op verschillende leeftijden, vertrouwd raken in het bespreken en omgaan met de thema's seks en intimiteit bij ouderen en inzicht krijgen in de eigen belemmeringen t.a.v het bespreekbaar maken van seksualiteit bij ouderen/chronisch zieken.

Zoönosen: kennisverdieping over de meest voorkomende zoönosen, oa. Lyme, Hantavirus, Hepatitis A, veterinaire MRSA, Q-koorts, Leptospirose, blauw alg en Campylobacter, het bewustzijn vergroten over zoönosen, kennis meldingsplichtige zoönosen en oefenen van de eigen rol in de samenwerking met GGD-arts en microbioloog in de bestrijding van zoönosen.

WDH Twente IA06-380

n.wools@huisartsenkringtwente.nl
100, H. Hartstralaan, HENGELO, 7555PJ